Vatten, vatten, bara vanligt vatten

Hej hej!

Nu är äntligen idrottsdagen ur världen och jag slipper stressa upp mig över den något mer! Kan meddela att den var lika hemsk som jag hade väntat mig. Först brännboll, usch, och sedan en promenad på 7 km. Jag hade i alla fall gott sällskap på promenaden vilket gjorde dagen ett snäpp bättre. Imorgon är jag ledig och sedan är det bara en vecka kvar tills jag får sommarlov. Konstigt nog måste jag säga att jag har lite blandade känslor över det. Borde vara jätteglad och taggad på ledighet men jag har inget direkt att se fram emot i sommar. Jaja, det blir nog kul! Har inte så stor lust till att vara i skolan mer heller så...


Här är i alla fall två frysningsbilder på vatten som jag fotade under sportlovet. (Haha, det var ju ett tag sedan!) Fotade mycket under det lovet till skolan för att förbättra min portfolio! Hur gillar ni bilderna?


Drömmar

En tisdagseftermiddag

Sitter och tittar på tv och är glad över att jag är ledig imorgon. Är dock mindre glad över att vi har idrottsdag på torsdag. Skolidrott är bland det värsta jag vet och idrottsdagarna är inte bättre! Usch, nu blev jag negativ av att bara tänka på det. Men ska försöka att njuta av nuet, vilket jag har enormt svårt för.

 

 

What??!

Rubriken förklarar ganska exakt min reaktion över att Loreen vann Eurovision i lördags. Det var också det första jag sa till min pappa och syster (vilka var de som fortfarande var vakna) efter att jag fått reda på det. Inte för att jag tycker låten är dålig eller så men jag hade verkligen inte överhuvudtaget trott att Sverige skulle vinna. Det fanns liksom inte ens i mitt huvud att det skulle kunna hända. Jaja, jag måste i alla fall få berätta om hur och när jag fick reda på att Eurovision faktiskt ska få hållas i Sverige nästa år!

 

Jag måste börja med att säga att jag inte alls är speciellt intresserad av varken Eurovision Song Contest eller Melodifestivalen. Har aldrig riktigt varit det. I lördags tittade jag i alla fall ända fram till Sveriges bidrag, hade inte sett det förut så jag ville se hur det såg ut. Efter det orkade jag inte se vidare så jag gick och kollade på film istället. (Såg en film som heter Chocolat. Riktigt bra film, rekommenderas starkt att se!) När jag hade sett klart filmen och stängde av den var det första jag såg på TV:n en bunt svenska flaggor och en lycklig Loreen med nästan ännu lyckligare svenskar runt om henne. Hon stod och blev intervjuad och någonstans bland allt prat börjar det gå upp för mig att hon faktiskt vunnit! Det tog en stund till efter det innan jag blev helt säker och då kunde jag verkligen inte förstå det. Blev ganska chockad måste jag säga.

 

Ja, det var så jag fick reda på att Sverige i år, 2012, vann Eurovision Song Contest. Vill gratta Loreen till vinsten och även låtskrivarna. Riktigt snyggt gjort!Den röda tråden

Fick som sista uppgift i kursen Foto 1 att ta tre bilder med temat Röda tråden. Eller ja, jag fick välja mellan några olika teman men det var det jag valde! Det enda som krävdes var att bilderna på något sätt skulle hänga ihop med varandra, med tekniken eller motivet eller så. Funderade ett tag och kom på idén att ta själva den röda tråden på lite mer allvar. Jag ville ha med en röd tråd i bilderna! Valde även att använda samma teknik för att få bilderna att verkligen hänga ihop. Motiven har däremot inget sammanhang alls utan de blev bara lite som de blev!

 

Jag vet inte om detta alls var vad min lärare sökte men det var vad jag kunde komma på såhär mot slutet av skolåret, när all ork och inspiration runnit ur mig. Detta är alltså min tolkning av temat Röda tråden:

Ska det vara så svårt att hitta en liten klänning?

Åååh, jag blir så trött! Har letat hela dagen efter en klänning som jag kan ha på skolavslutningen. Hittar aldrig klänningar jag vill ha eller som passar. Det måste vara det svåraste plagget att hitta! Orkar inte. Jag gillar inte ens att ha klänning men kan inte komma på något annat att ha på mig. Varför ska det vara så svårt? Vill ju bara ha en enkel enfärgad billig liten klänning, men det verkar inte som att jag kommer hitta någon bra i år heller.


Om ni har några förslag på vart jag kan titta eller vet någon fin klänning så säg gärna till! Skulle vara supersnällt!!En majbrasa

Okej, det var ett tag sedan som majbrasorna brann men strunt samma. Hade egentligen tänkt lägga upp denna bild när den var lite mer aktuell men det blir ju aldrig som man tänkt sig vet ni! Det är i alla fall fortfarande maj så det får gå helt enkelt. Denna brasa var alltså den jag välkomnade denna månad med!

Man får vara glad för det lilla

Två till bilder på blommor från det fina körsbärsträdet som står på tomten. Så somrigt och härligt!

Hoppas ni mår bra! Själv är jag lite trött på allt just nu men ska försöka stå ut de sista veckorna och så hoppas jag att energin kommer tillbaka med sommarlovet!

 

Bestämde mig för att ändra typsnitt på texten i bilderna. Tyckte inte det andra passade så bra, så nu blev det samma typsnitt som i rubrikerna! Hur tycker ni det blev?

En kväll förra sommaren

Naglar med dödskallar

Blev inte alls nöjd md dessa naglar, vilket är lite irriterande när jag la ner så mycket tid på dem! Kan vara att de naglarna jag härmade var så sjukt snygga men jag fick inte riktigt till det som jag ville. Jaja, de hamnar här i alla fall! Detta finns alltså på mina naglar denna vecka:

Försökte i alla fall härma naglarna från denna video. Skippade vissa detaljer bara, och gjorde det inte alls lika snyggt!

Beauty is in the eye of the beholder

Lite text idag också

Idag trodde jag var en sån där dag när jag inte hade någon som helst lust för att skriva ett litet inlägg här, vilket jag då inte heller tänkte göra. För jag har upptäckt att sådana dagar finns, när man har noll lust över huvud taget och när man inte har någonting att blogga om. När man känner att det inte finns någonting vettigt i hjärnan eller i datorn som man har lust att dela med detta internet. Jag har, och hade redan innan jag skaffade bloggen, också bestämt att dessa dagar är helt och hållet tillåtna. Jag har inte denna blogg för att tvinga mig själv att uppdatera sju gånger om dagen sju gånger i veckan. Jag har inte heller denna blogg för att inte göra det om jag har lust. Jag har min blogg för att den är just min och för att jag tänker uppdatera när jag vill och skriva om det jag har lust att skriva om.

 

I alla fall, idag trodde jag var en sådan dag.... Ja, men eftersom du antagligen i detta nu läser det här så kan du ju lista ut att det inte var det. Helt plötsligt av ingen anledning fick jag lust att skriva ett inlägg ändå. Jag visste inte om vad och inte hur långt men någonting ville jag skriva. Så det blev detta!

 

Hej hopp!


För att det passar så utmärkt till detta inlägg så lägger jag även upp en liten bild på fjädrar från i påskas!

 

 


Betydelserna i vardagen

Det är roligt egentligen att vi människor har ett sådant behov av att saker ska vara speciella. Att vi ser mönster och betydelser i allt runt omkring oss. Vi vill skapa en uppfattning om att vissa saker har en mening och att de är annorlunda. Jag klagar inte, jag tycker själv att de där påhittade betydelserna i allt är det som gör livet mer levande och meningsfullt.

 

Den elfte i elfte 2011 satt jag med min klass i ett klassrum och räknade ner tiden till att klockan slog 11:11. Av den anledning att vi behöver dessa betydelser i vardagen låg det någon sorts spänning över klassrummet. Det låter hur löjligt som helst men det var ju så! Man satt och tittade på klockan en gång var femte sekund och ingen hade den minsta tanke på att jobba med det vi höll på med. Inte ens vår underbara klassföreståndare brydde sig om att säga åt oss att jobba. Det var också hon som tog en bild på hela klassen sedan under den speciella minuten. Jag bryr mig inte om att det är löjligt, jag är glad över att finnas med på en bild som togs klockan 11:11 den elfte i elfte 2011. Det finns någon magisk betydelse över den lilla tiden och nu är det något som är bevarat på ett kort.

 

På kvällen denna ”speciella” dag satte jag mig också ner och ritade ihop en liten klocka med den ”speciella” tiden och datumet. Här är i alla fall den teckningen!

 

Hoppas ni har det bra och att ni också kan hitta någon betydelse i småsakerna!Att det aldrig kan gå som man vill!

Vår i luften

Här är lite vårbilder som jag tog under långhelgen runt Valborg. Det passar ju bra att lägga upp dem nu när det är långhelg igen tänkte jag! Nej, men hade väl tänkt visa dem tidigare. Ändå det blir nog aldrig riktigt som man tänkt sig.


Hoppas ni mår bra!

 

En rosa ros

Lägger upp en liten bild här! Har inget direkt att skriva. Har faktiskt haft en bra dag för en gångs skull!! Nu är jag dock lite för trött för att orka med den där läxan jag tänkt bli klar med och även lite för hungrig. Får se om jag orkar efter maten!


Ha det bra!


Att måla på stenar

Förra sommaren började jag måla lite på stenar och jag märkte att jag tyckte det var en rolig och ganska avslappnande syssla. Hade fått färger något/några år innan av mormor och morfar men jag är nästan alltid så att när det gäller målargrejer eller annat pyssel (ganska ofta med presenter överhuvudtaget) så använder jag det inte med en gång utan det tar ett tag innan jag hittar lusten eller inspirationen till att börja. I alla fall så började jag plocka på mig stenar nästan varje gång jag var ute och så började jag måla några. Roligt nog så är det också nästan altid så att när jag börjat med något så är det nästan det enda jag gör under en period och sedan tappar jag inspirationen igen och det rinner ut i sanden.

 

Just nu ligger det väl ett femtiotal omålade stenar i huset som bara tar plats men förhoppningsvis ska jag väl hitta lite inspiration till några nya i sommar, när dessa jobbiga läxor inte är det enda jag kan tänka på! Här är i alla fall en av de stenar jag målade! Antar väl att den speglar det jag längtar till just nu, sommaren och lugnet!
Om himlen inte var blå, vilken färg skulle den vara då?

Nagelpiercing

Skrev ju ett inlägg i helgen, när jag var lite sådär halvsur på allt, om att jag inte lyckades måla naglarna och funderade på att ta en vecka utan nagellack. Det blev inte riktigt så för på eftermiddagen samma dag målade jag dem ändå! Blev bara lite enkelt med vita toppar och lite stenar och pärlor. Passade även på att prova på en nagelpiercing! Köpte en för evigheter sen men jag har inte testat den innan. Ville väl spara den till något tillfälle, vet inte när. Kände i alla fall för att det var dags att inviga det lilla hjärtat nu och riktigt nöjd blev jag också! Den kommer användas fler gånger kan jag säga!

Man ser på bilderna att min dumma tummnagel har gått av sådär alldeles för långt in. Blir så trött på det, är alltid just tummnaglarna som ska gå sönder!

När orken är sedan länge borta och viljan är svår att hitta

Är ledig idag! Sitter och försöker göra läxor, men det går inte så bra. Man känner verkligen att det inte är långt kvar till sommarlov. Det känns som all kraft har tagit slut och som man bara går på ren och skär vilja nu på slutet. Det är som när man tränar, springer till exempel, när all ork är använd och man bara fortsätter för att man tvingar sig själv. Jag vet inte ens om man egentligen vill fortsätta men någonting är det som får en att göra det. Kanske är det vetskapen om hur bra det kommer kännas efteråt som får en att hitta de där sista ansträngningarna? Dock känns det väldigt osäkert om denna "vilja" kommer räcka länge till. Undrar om den inte redan börjar ta slut. Det är verkligen mycket läxor nu och jag vet inte varifrån jag ska lyckas hitta styrkan att göra klart allt och göra det någorlunda bra. Nej jag får ta och dricka ett glas vatten och sedan fortsätta, utan ork och utan vilja.

 

En bild som jag inte vet vad jag tycker om. Vad tycker ni, fungerar det med svartvitt i bakgrunden?

Dålig humor?

En otroligt jobbig situation är när någon skrattar så mycket att de ligger på golvet åt någonting man inte överhuvudtaget kan förstå att det är roligt!

 

Jag kan inte säga att jag har speciellt bra humor, det vet jag, men ibland undrar jag verkligen hur folk kan tycka att vissa saker är så roligt. Ibland är jag med några tjejer i min klass som har väldigt kul med varandra och skrattar otroligt mycket. Otroligt jobbigt är att jag verkligen inte tycker något av vad de skattar åt är roligt. Dessa tjejer är snälla, trevliga och så och de är alltid glada, vilket är något jag gillar. Men jag kan verkligen inte skratta med dem, och det blir ibland väldigt jobbigt. Jag vill ju inte att de ska tycka att jag är tråkig och dryg. Inte att de ska känna att jag tycker de är tråkiga för den delen heller. Vissa gånger låtsas jag skratta med lite men det blir ju så tillgjort!

 

Hur gör man då när man inte alls har samma humor som någon människa? Jag tycker att det är så otroligt svårt. Man vill ju inte känna sig dum och inte skratta eller att personen ska tycka att man är tråkig, men ibland är det faktiskt riktigt svårt att skratta med. Jag har i alla fall svårt att skratta så det låter som jag menar det när jag inte gör det!

 

Kan man vara vän med någon som inte alls har samma humor som en själv? Vad tycker ni? Har någon varit med om något liknande?Kände inte för att ha ett bildlöst inlägg så det fick bli lite himmel!!

Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya

Vissa dagar fungerar det bara inte

När ska man lära sig att det inte är någon idé att försöka om och om igen när man bara är sur över att planen man hade från början gick åt skogen? Har slösat bort hela morgonen på att måla naglarna, ta bort, måla om och ta bort igen. Sitter och funderar på att ta en vecka utan nagellack, låta naglarna vara lite halvgula och ganska fula. Kanske skulle ta och måla på någon färg över hela naglarna så att man slapp se hur de ser ut men tror inte det skulle bli bra ens det. Vissa dagar fungerar saker verkligen inte som man vill och sådana dagar går det bara inte att måla naglarna så att det blir bra. Idag har tydligen bestämt sig för att vara en av dessa dagar. Blir bara bara blir less och irriterad på allt känns det som.

 

Nej, som det är nu tror jag att jag inte ska försöka mig på någonting mer innan lunch och sedan får jag ta det som det kommer! Eftersom det antagligen inte blir några nya idag så kan jag ju i alla fall lägga upp en bild på några naglar jag haft förut.

 

Hoppas ni får en bra söndag!

 

Dip-in nagellackremover

Förra helgen fick jag och testade för första gången en dip-in nagellackremover och jag måste passa på att skriva hur smidig och bra denna produkt är! Var lite skeptisk innan till om den verkligen skulle fungera så bra som man läst men det gjorde den ju verkligen! Fungerade ju hur bra som helst och fick bort till och med glitternagellacket nästan direkt. Otroligt smidigt! Så om ni inte redan har en av dessa så kan jag verkligen rekommendera er att köpa en! Sparar så grymt mycket tid och dessutom all frustration över att inte få bort allt nagellacket!! Är också otroligt bra om man bara vill ta bort nagellack på en nagel och inte vill förstöra de andra när man måste hålla på med en bomullstuss. Jag brukar i alla fall tycka att det är svårt att inte nudda de andra naglarna och förstöra!


Är det någon annan som testat denna? Vad tycker du i så fall om den? Skulle vara kul att veta!

Lite negativ, lite positiv och lite blommor

Denna dag har inte varit den bästa kan jag säga! Massor av jobbiga saker som dragit upp negativiteten igen. För det första var vi på en teater i skolan som jag inte tyckte var rolig alls, den var alldeles för konstigt och det enda de gjorde var typ att skrika. För det andra så missade jag bussen hem med fyra minuter så jag fick vänta en timme på nästa. Gick och fikade. Själv. Åt en blåbärspaj som inte ens var särskilt god. Gick sedan in i en leksaksaffär, tänkte att om jag köpte något till lillebror skulle han bli sådär glad och då skulle jag också bli det. Hittade inte en enda leksak i hela affären som kostade tio kronor, vilket var det jag hade på mig (okej, det fanns såpbubblor men det tyckte jag inte var så roligt). Förstår inte hur dyra alla leksaker ska vara, de går ju sönder eller blir borttappade efter några veckor! Några fler saker att klaga på var att jag hade ont i huvudet hela bussresan hem, min mobil har fått ett eget liv så det fungerar inte att lyssna på musik och att min tummnagel har gått sönder. Jättelångt in också så det kommer ta evigheter innan den har vuxit ut och är hel och fin igen.

 

Jaja, jag har ju bestämt mig för att bli positivare så drar de sakerna som var bra med dagen också!! Vi hade sovmorgon, jag träffade en kompis som jag inte träffat på länge på teatern, lillebror var superglad när jag kom hem ändå och gav mig en stor kram och påpekade glatt det faktum att det är fredag. En till positiv sak är de fina kommentarerna jag fått på mina naglar jag visade igår! Tack så mycket! Ja, så om jag får bestämma så tycker jag att de positiva sidorna av dagen kan få väga över och att jag kan vara glad ikväll. Får se hur det blir med det!

 

Hoppas ni haft en bra dag i alla fall!

 

Fredsnaglar

Efter en enormt jobbig dag i skolan med två nationella i engelska och löpning 2,5 km på det så orkar jag nu knappt röra fingrarna för att skriva detta. Jo kanske, men något mer än det orkar jag verkligen inte.

 

Här får ni i alla fall två bilder av naglarna jag har denna vecka. Dessa har jag i stort sett härmat från denna video av en så otroligt duktiga tjej. Älskar hur fint hon målar naglarna och har fått väldigt mycket inspiration från henne! Mina blev då inte alls lika fina som hennes men jag gillade dem ändå. De är inte exakt lika heller eftersom jag struntade i vissa detaljer.


Översta bilden är tagen av lillasyster, är lite svårt att fota båda händerna själv. Hon har även gett mig det fina halsbandet som man ser på bilderna!

Nu är det vår

Under denna långhelg har vädret varit underbart! Så som många andra har jag passat på att njuta och ta lite vårbilder. Lägger upp tre ganska snabbvalda nu och så kommer det antagligen fler senare!

Hoppas ni har det bra!!

Kram


RSS 2.0