En snäll tjej

Jag fick en så gullig kommentar av en tjej igår som gjorde mig väldigt glad. Hon frågade också om länkbyte och för att hon verkar så snäll tycker jag självklart att hon ska få en länk. Inte bara för att få en länk tillbaka utan just för att hon gjorde mig så glad med kommentaren!

 

HÄR kan du hitta hennes fina blogg! Jag hoppas att du klickar dig in där och ger henne en lika snäll kommentar som jag fick av henne!

Tack!!Blir en till rosbild här!!

En söndag utan söndagsångest

Okej, lite ångest har jag faktiskt över att jag verkligen inte orkar göra de läxor jag borde! Men om vi bortser från det så behöver inte söndagsångesten hänga över mig hela dagen för att jag måste till skolan imorgon! För imorgon är det ett underbart fenomen som vi kallar klämdag som väntar och på tisdag är det första maj. En långhelg kan inte få något annat än ett stort plus!

Istället för att plugga så mycket som jag borde idag blir det nog till att måla naglarna. Har fått två nya fina färger och jag vill gärna prova en av dem nu med en gång!
Ha det så bra!!
Hade ju egentligen tänkt att bara göra ett inlägg med denna bild och ha i kategorin Bara foton men det lyckades bli lite text också! Jaja, det får hamna i den kategorin ändå!!

Detalj

En liten bild fredagen till ära!

Tankar att elda upp och glömma

Måste bara få skriva av mig lite.

 

Nationella provet idag gick uruselt. Jag vet inte ens hur jag tänkte när jag skrev men bra blev det inte! Orkar inte. Vad är grejen med att man bara fick skriva 600 ord?? När jag såg det hade jag skrivit runt 660 tror jag och då hade jag inte ens skrivit hälften av vad jag tänkt. Fick panik och började ta bort meningar som jag var nöjd med och som egentligen behövdes. 600 ord är ju ingenting! Slutade i alla fall med att det blev en riktigt dålig text på 618 ord.

 

Som om inte detta problem med de få orden skulle vara nog så var det någon i klassen som satt och åt äpple hur länge som helst under provet. Jag klarar inte av att höra folk äta, det är något av det värsta jag vet, och ett äpple dessutom! Jag fick verkligen kämpa för att inte vända mig om och skrika rakt ut på personen som satt och åt. Jag kunde verkligen inte koncentrera mig under hela den tiden jag hörde äppleätandet och det var otroligt jobbigt. Förlåt du som satt bakom mig men fy vad jag inte tyckte om dig just då.

 

Nej, detta var inte en rolig dag ska jag säga! Vad som verkligen räddade den och som faktiskt gjorde mig glad nu var alla fina kommentarer jag fått på förra inlägget. Så ett stort tack för det!! Gjorde min dag en aning mindre värdelös! Ska ägna tid åt att svara på dem nu.


Kramar till er alla!

 

Jo jag ville lägga upp en bild men visste inte på vad så det fick bli lite eld.

Min smyckeshängare

En till dag av denna vecka avklarad! Sitter och försöker att inte stressa upp mig inför det sista nationella i svenska som väntar imorgon. Så länge jag kan lyckas tänka på annat fungerar det i alla fall. Men nu tänker jag ju på det igen så just nu går det sådär!

 

Nej, istället för att fortsätta tänka på sådana jobbigheter så lägger jag upp en bild på min lilla smyckeshängare! Där har min nya majblomma fått sin plats bredvid den som suttit där sedan förra året!

 

Naglar som inte vill vara med på bild

Eftersom det var totalt omöjligt att ta kort på mina nuvarande naglar fick jag för mig att jag skulle lägga upp fyra av de misslyckade försöken till en bra bild på dem. Vet inte riktigt hur jag tänkte där måste jag säga! Jaja, jag kan väl i alla fall säga att jag är mycket mer nöjd med resultatet i verkligheten än med hur de blev på bild.

Hur som helst så är det dessa mina naglar för veckan:


Jobbig vecka och majblommor

Den enda skoldagen denna vecka som jag inte haft ångest inför är härmed över. Nu finns inget som står i vägen för allt det jobbiga som jag måste utstå de närmaste dagarna, och jag står knappt ut med nervositeten. I morgon står nationella läsdelen i svenska först på schemat och sedan är det provet om typsnitt och layout efter det. Resten av veckan vill jag inte ens tänka på. Det blir till att ta en dag i taget och försöka överleva!

 

Här får ni en bild som jag tog när jag hade köpt min majblomma! Den översta är årets och den är lila/silvrig, även om det silvriga ser väldigt grått ut på bilden. Den andra tror jag är förra årets, eller så var det året innan...


Teckning

Här är en liten teckning som jag ritade för ett tag sedan! Ritade av en ljushållare som hänger i mitt fönster.


Hoppas ni mår bra idag!


Lite om mig

Jag har ju inte direkt presenterat mig här på bloggen än så jag tänkte att jag kanske skulle skriva ner i alla fall lite om mig själv! Antar att ni kommer få veta mer och mer om mig ju längre jag har bloggen och ju mer jag skriver men lite småfakta kan jag dela med mig av nu med en gång! Tror även jag ska göra en sån där liten presentation av mig själv på sidan av bloggen ovanför kategorier, arkiv och det men det får bli när det blir!

 

Jag heter i alla fall Jasmine och och jag fyller 17 i slutet av denna månad. Bor med min familj och min kära lilla hund! Jag går första året på gymnasiet, linjen estet media. Är som person, som man kanske kan lista ut med hjälp av headern, ganska kreativ och tyvärr alldeles för negativ. Negativiteten är något jag helst vill minska och jag hoppas att det inte kommer bli alldeles för många tråkiga och sura inlägg här. Hoppas på att kanske bli mer positiv med hjälp av bloggen också. Vi får väl se hur det blir helt enkelt! Men det är inte bara för att bli mer positiv jag startade denna blogg utan även för att dela med mig av det kreativa i mitt liv. Några saker jag gillar är bland annat att fota, rita och baka! En sak jag inte gillar är att bli fotad själv!

 

I somras hittade jag även glädjen i att måla mina naglar, som jag äntligen lyckats få ganska långa! Det är faktiskt en av de större anledningarna till att jag startade bloggen, att få dela med mig av bilder på mina naglar!

 

Hoppas någon kan hitta något att tycka om! Ja, och har ni några frågor är det bara att fråga!! Som sagt så får ni väl också veta mer allt eftersom!!Några naglar som jag visat förut!

En fredagsbild

En till bild på de macarons jag provade att göra i påskas! Lekte lite i photoshop och blev faktiskt ganska nöjd. Är inte så jätteduktig på photoshop men man måste ju testa lite för att lära sig mer och bli bättre!

 

Ha en bra kväll!!

Ett litet inlägg

Det här med negativitet alltså! Usch säger jag bara.

Denna vecka har gått extremt långsamt och det känns som det var jättelänge sedan påsklovet var. Kan nästan inte förstå att det bara gått en ynka vecka! Om varje vecka kommer gå lika långsamt som denna så vet jag inte vad. Då kommer de sju veckorna kvar till sommarlov kännas som år! Nej så får det inte vara! Tror tyvärr att nästa vecka kommer bli ännu värre. Något jag är säker på är i alla fall att den kommer bli ännu jobbigare, med två nationella prov för att bara nämna en liten del av allt! Blä.

 

Nej, nu måste jag fortsätta med lite läxor innan maten. Vill inte behöva göra allt i helgen! Har suttit allt för länge och försökt komma på ordet som är motsatsen till självsäker. Skulle skriva tre ord som beskriver mig själv till utvecklingssamtalet nästa vecka. Blev kreativ, negativ och... ja motsatsen till självsäker när jag kommer på ordet!

Längtar till lite tv-tittande ikväll!

 

Får bli mitt första bildfria inlägg på bloggen det här!

 

Hoppas ni får har en mindre pluggfylld helg att se fram emot!

Vi hörs! Eller... hörs och hörs, kan man skriva så? Det gör vi ju inte direkt. Jag skriver... nej det lät inte heller bra. Aja strunt samma!


Det här med bloglovinbyten

Jag har fått en del förfrågningar om bloglovinbyten de här dagarna jag har haft bloggen. Vad som förvånat mig är hur jag har känt mig när jag har tackat nej, vilket jag har gjort alla gångerna. Det har faktiskt varit mycket svårare än jag trodde, för på något sätt känns det som att man med det säger att man inte tycker om personens blogg, eller ännu värre inte tycker om personen.

 

Jag vill verkligen inte verka otrevlig eller göra någon illa men som jag ser det så tycker jag inte riktigt om dessa bloglovinbyten. Själv känner jag att jag vill att de som följer min blogg ska gilla den och verkligen följa den för att de vill det, inte bara för att jag ska följa deras blogg tillbaka. För mig känns det svårt att veta om någon som frågar om bloglovinbyte bara är ute efter fler följare eller om de verkligen gillar att läsa min blogg. Jag tycker inte det borde spela någon roll om någon följer en tillbaka om man verkligen gillar den personens blogg. Jag följer i alla fall inte andra bloggar bara för att de ska följa min! Jag tror faktiskt inte heller att jag är ensam om att tycka detta. Håller ni inte med om att en följare som själv valt att följa bloggen gör en mycket lyckligare än en följare som inte skulle följa dig om inte du inte gjorde det tillbaka?

 

Med det här säger jag inte att jag inte vill ha några följare på bloglovin. Jag säger inte heller att jag inte kommer följa just din blogg! Men jag vill gärna undvika att få frågan: ”Vill du följa min blogg så följer jag din tillbaka?”. Lämna istället en liten kommentar så kommer jag i alla fall gå in på din blogg och förhoppningsvis lämna en snäll kommentar tillbaka. Det finns ju inte heller något som säger att jag inte kommer lägga till din blogg om jag gillar den!

 

Måste också bara säga att jag inte följer så många bloggar på bloglovin. Jag tycker inte om att ha för många inlägg som jag inte läst för det gör bara att jag inte orkar läsa och då blir det ännu fler olästa inlägg och ja, ni förstår. Alla är ju olika, men sån är jag! Läser också mest fotobloggar. Inte bara, men mest!

 

Jag vet att orden följer, följa, följare osv. upprepas väldigt många gånger i denna text men det blev så helt enkelt!!

 

Ha det bra och ett jättetack om just du väljer att följa min blogg.

En ros till er!

Årets majblomma inköpt

Då har man spenderat eftermiddagen med att läsa på om folkmordet i Rwanda och börjat skriva på den vetenskapliga uppsatsen som ska vara klar nästa fredag. Har även köpt en fin majblomma av lillasyster och lillebror som båda verkar riktigt taggade på att sälja! Det gillas! Själv har jag aldrig riktigt gillat det där med att sälja saker. Sålde majblommor ett år när jag var liten men det gick väl inte sådär jättebra. Var nog lite (eller mycket!) för blyg för att våga och det var helt enkelt inget för mig! Däremot tycker jag om att köpa dem och se småsyskonen så glada! Årets blomma var lila och lite silvrig!


Får bli en till bild på naglarna jag har just nu i detta inlägg!


Färgen på naglarna är inte alls som i verkligheten på denna bild (inte på den förra heller), och det glänser lite för mycket i naglarna men av någon anledning gillar jag bilden! Inget är perfekt!

Negativ som vanligt

Första dagen avklarad. Kom på mig själv på första lektionen idag med att tänka som jag alltid gör efter ett lov; ”Vad gör jag här, jag vill hem!” Negativiteten är svår att hålla borta första dagarna efter loven! Jag försöker men utan att lyckas. Hursomhelst brukar det väl gå över efter några dagar då det känns som det var evigheter sen man hade ledigt och man inte längre kommer ihåg hur skönt det är. Talet i svenska nationella är i alla fall gjort och det känns ju skönt! En sak mindre att tänka på, nu är det bara sjutton kvar! Nej, men lite så känns det när man är i det negativa tänkandet! Har orkat mig igenom en av läxorna nu efter skolan vilket är lite för lite, men jaja.

 

Nej, inget mer klagande!! Får ta och skapa en kategori för negativitet för fler av dessa tråkiga inlägg! Vill egentligen inte att de ska existera men jag är negativ! Kan bara säga att jag jobbar på det!


Blir en till påskbild här!! Längtar tillbaka!

Ha det bra!Dagens nya naglar

Hej hej igen!! Hoppas ni haft en bra söndag!

Blir ett litet snabbt inlägg med en bild på naglarna jag gjorde idag mellan alla gånger jag har övat på talet. Nu tror jag att jag kan det i alla fall någorlunda utantill men det blir nog att öva några gånger till ikväll! Är supernevös inför imorgon men jag kan bara hoppas på det bästa.Ljuset gör att det ser ut som jag bara målat överst på nageln på tummen och så ser mitt långfinger riktigt skrynkligt ut

men men, det får vara så!

Sista dagen innan skola

Söndagsångesten är lika jobbig som alltid efter ett lov. Sitter och toktränar på talet i svenska nationella vi har imorgon! Usch säger jag bara! Kan ärligt säga att jag hatar att hålla tal! Har även ångest över att talet är den enda av läxorna jag gjort denna vecka. Har minst tre till som jag hade tänkt att jag skulle göra men jag har verkligen inte orkat! Varför ska man ha läxor över ett lov? Nej, det blir nog några jobbiga veckor framöver med massor av plugg! Blä. Har precis börjat på engelskaläxan och tänkte bli klar med den idag i alla fall!

 

Japp, där hade vi lite klagande från min sida. Ska väl fortsätta träna på talet och så hoppas jag att jag kan finna lite ro att skriva något inlägg senare!

 

Tack för de kommentarer jag fått! Riktigt roligt att några hittat hit!

 

Blir en påskbild på fjädrar här!


Jag ser det snöar!

Tror inte min dag kunde börjat bättre! Måste säga att jag blev ganska förvånad när jag tittade ut genom fönstret i morse för att se att det under natten kommit en decimeter snö!! Så det blev en snabb frukost och sedan ut i det vita för att göra en snöbuddha tillsammans med mamma och lillasyster. Kan säga att den såg riktigt lustig ut! Efter att ha kommit in helt dyngsura tog vi en varsin kopp varm oboy, vilket är ett måste hemma hos oss efter att ha varit ute i snön!


Tog några bilder lite snabbt imorse ut genom mitt fönster! Här kan ni se en av dem. Till skillnad från många andra så är snö en av de få saker jag har svårt att vara negativ till. Tycker snö är så mysigt och jag kan inte låta bli att le när jag ser detta!


Eftersom detta blev ett litet snöinlägg så tycker jag det passar bra att lägga upp en bild på några naglar jag hade vintras. När jag hade dessa hoppades jag faktiskt på lite mer vinterväder för jag kan säga att det är mer snö nu än det var då! Men som ni kan se fanns det i alla fall lite!


Ha det så bra!!


Påskens macarons

Jahapp, då sitter man här framför datorn och skriver sitt andra inlägg på bloggen. Är riktigt glad över att ha fått så fina kommentarer på mitt första, vilket jag inte trodde skulle hända! Tack för det!!

 

Eftersom det varit påsk så tror jag att det på bloggen till en början kommer bli några inlägg med lite bilder jag tagit under påsken och lovet. På påskafton provade jag faktiskt för första gången att baka macarons, vilket jag velat göra ett tag, och här nedanför kan ni se resultatet. Tyckte det passade bra att göra dem vita med gul fyllning då jag tyckte att det fick dem att likna ägg. Eftersom jag aldrig smakat macarons förut så var det riktigt spännande att göra! De var faktiskt riktigt goda också, lite för mycket mandelsmak tyckte jag dock men annars var det inget fel på dem! Måste däremot säga att det var svårt att äta mer än en åt gången!

 

Dessa macarons var med citronsmak och receptet hittade jag på denna fina blogg! Om ni vill komma direkt till receptet kan ni klicka här! Efter dessa tror jag absolut att jag kommer göra macarons igen! Vill prova med lite andra färger och smaker!


Efter att ha hört att dessa små kakor ska vara riktigt svåra att få till så var jag riktigt nöjd med dessa! Även om de kanske inte blev perfekta.

Liten uppdatering: Insåg att jag får det att låta som jag bakade dessa små kakor alldeles själv! Måste erkänna att det nog inte hade gott utan lite av mammas hjälp!

Första inlägget

Hej hej!!

Fredag den trettonde är det idag och detta blir mitt första inlägg på den här bloggen. Det känns jätteroligt att börja blogga måste jag säga och jag hoppas att det ska bli bra! Har funderat länge på vad jag skulle skriva i första inlägget ska jag tala om. Det har tagit ett tag att fixa designen, något som jag hoppas bli bättre på, så det har funnits tid för många idéer! Funderade på att presentera mig själv och så men har nog bestämt mig för att ta det i ett annat inlägg.

 

Så för att inte skriva ett alldeles för långt inlägg (något jag tror inte alltid kommer bli så lätt) så tänkte jag bara lägga upp en bild på naglarna jag hade under påsken. Så får ni ett litet smakprov på vad som bland annat kommer finnas i min blogg framöver!!


Kram på er om det är några som hittar hit! Hoppas ni har det bra!


Naglarna hade väl inte något direkt påsktema men jag tyckte de var lite

lagom våriga och att de passade i alla fall!

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0