Betydelserna i vardagen

Det är roligt egentligen att vi människor har ett sådant behov av att saker ska vara speciella. Att vi ser mönster och betydelser i allt runt omkring oss. Vi vill skapa en uppfattning om att vissa saker har en mening och att de är annorlunda. Jag klagar inte, jag tycker själv att de där påhittade betydelserna i allt är det som gör livet mer levande och meningsfullt.

 

Den elfte i elfte 2011 satt jag med min klass i ett klassrum och räknade ner tiden till att klockan slog 11:11. Av den anledning att vi behöver dessa betydelser i vardagen låg det någon sorts spänning över klassrummet. Det låter hur löjligt som helst men det var ju så! Man satt och tittade på klockan en gång var femte sekund och ingen hade den minsta tanke på att jobba med det vi höll på med. Inte ens vår underbara klassföreståndare brydde sig om att säga åt oss att jobba. Det var också hon som tog en bild på hela klassen sedan under den speciella minuten. Jag bryr mig inte om att det är löjligt, jag är glad över att finnas med på en bild som togs klockan 11:11 den elfte i elfte 2011. Det finns någon magisk betydelse över den lilla tiden och nu är det något som är bevarat på ett kort.

 

På kvällen denna ”speciella” dag satte jag mig också ner och ritade ihop en liten klocka med den ”speciella” tiden och datumet. Här är i alla fall den teckningen!

 

Hoppas ni har det bra och att ni också kan hitta någon betydelse i småsakerna!
Kommentarer
Postat av: sandra

Så fint du har ritat!

Skrivet: 2012-05-19 06:56:41
URL/Blogg: http://atilio.blogg.se/
Postat av: Annika - drömmen om 11 barn

Hej!

Du tävlar ju om att bli veckans bloggtips hos mig :)

Jag tänkte passa på att tipsa om att jag kör en länktävling idag, där länkarna delas ut kontinuerligt. Du har även chansen att bli länkad i min meny med en textlänk därigenom.Att spamma är okej, reglerna finns här:

http://nilssonpettersson.blogg.se/2012/may/fa-en-lank-hur-latt-som-helst.html#comment

Skrivet: 2012-05-19 12:51:54
URL/Blogg: http://nilssonpettersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras såklart inte!)


URL/Blogg:


Kommentar:

RSS 2.0