Steg för steg - Simple starry night sky

Tänkte visa hur jag gjorde naglarna jag visade för er häromdan. Det är en ganska enkel design och jag tänkte att det kanske skulle vara kul för någon att se hur man kan måla något lite roligare än bara en färg på naglarna utan att det blir alldeles för pillrigt och svårt. Så om du är intresserad så är det bara att fortsätta läsa helt enkelt!! 

 

Detta är vad jag använde när jag målade ”natthimmeln” på mina naglar. Jag använde mig av två färger, blå och lila, för färgen på himmeln. Skulle kunna tänka mig att få in lite rosa också, tror det skulle vara väldigt fint. Det beror såklart på vilka färger man har och hur mycket man orkar måla! Jag ”duttade” på färgerna med en svamp för att få dem att smälta ihop fint. Går nog bra med vilken svamp som helst, själv använder jag för tillfället en för smink. Har också använt en disksvamp som jag klippte i mindre bitar, så man kan ta vad som finns helt enkelt! Så använde jag även ett vitt nailart-nagellack, ett silverglittrigt nagellack och ett topplack. Jag försöker också alltid att måla naglarna över ett papper för att inte få färg på bordet!!

 

Första steget är att helt enkelt att börja dutta på den ena färgen med svampen. Jag valde att börja med blå. Det är inte så noga att det blir färg överallt eftersom man målar med den andra färgen efter. Jag tycker det är fint att måla hela ringfingernageln och tipparna på resten men det kan man ju göra som man vill! Har man korta naglar kan man ju måla över hela på alla!

 

 
 Sedan är det bara att dutta över med nästa färg lite varstans där man tycker det blir fint, eller där den första färgen inte täckte helt. Det är okej att det blir lite färg runtom naglarna, det är bara att ta bort efteråt! Det är ju ganska svårt att undvika att måla utanför, speciellt när man målar med fel hand som jag gjort på dessa bilder. Så det är bara att känna sig fri att kladda på!
 

När bakgrundsfärgen är klar kan man efter egen ork och vilja börja måla på så många detaljer man önskar ha på sin natthimmel. Jag valde att måla på lite vita prickar som stjärnor på några av naglarna och en liten extra detalj på ringfingernaglarna. På högerhanden blev det som ni ser något som skulle föreställa ett stjärnfall, medan jag målade en måne på vänster ringfinger.

 

Så till sist på med lite glittrigt nagellack över det hela, bra med något som inte är för täckande, och ett topplack för att få det extra glansigt och hållbart. För att göra rent och fint runt om naglarna är det bara att gnugga lite med en topz dränkt i nagellacksborttagning! Efter det har man kanske något i stil med vad som syns på bilden!

 

Hoppas detta var till någon hjälp för någon i alla fall, och hoppas man förstod alla steg! Är det något ni undrar över är det bara att fråga i en kommentar! Annars får ni gärna lämna en bara för att tala om vad ni tyckte om detta, om ni vill se fler inlägg av denna sort.

 


Kommentarer
Postat av: Ellen

Gaaalet fint! Vad duktig du är! :)

Skrivet: 2012-08-08 21:01:15
URL/Blogg: http://ttypisktellen.blogg.se
Postat av: Johanna

Så himla fint, kanske ska testa på det där nån gång :)
Vart har du köpt nagellacken? :)

Skrivet: 2012-10-30 10:55:28
URL/Blogg: http://johannasperspektiv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras såklart inte!)


URL/Blogg:


Kommentar:

RSS 2.0